Tocanita de Telina cu Pui

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • carne de pui (am folosit 2 pulpe si 1/2 piept)
  • o radacina de telina (cca 600g)
  • 2 cepe
  • un morcov
  • ardei gras (am folosit congelat)
  • o lingura pasta de ardei
  • oregano
  • boia dulce
  • sare
  • piper
  • 50 ml ulei
  • o lingura faina
  • patrunjel verde

Mod de preparare

O tocanita cu gust usor dulceag si plina de savoare.

Spalam si portionam carnea de pui. Punem uleiul la incins intr-o cratita si rumenim usor carnea. O scoatem, adaugam ceapa tocata cubulete si o calim. Adaugam morcovul dat pe razatoarea mica apoi ardeiul gras. Le lasam la calit 2-3 minute si adaugam telina curatata spalata si taiata cubulete potrivit de mari.
Continuam calirea legumelor pana acestea se inmoaie putin, apoi punem carnea de pui si turnam apa (supa) cat sa acopere legumele. Lasam sa fiarba sub capac la foc mic, aproximativ 30-35 de minute.
Spre final adaugam pasta de ardei si punem condimentele dupa gust. Diluam faina cu putina apa, o amestecam in tocanita si mai lasam sa dea cateva clocote. La sfarsit adaugam patrunjel verde tocat.
Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Gutui murate

Încă mai sunt gutui în piață ;) Vă aduc o rețetă mai ”altfel” de a conserva gutuile ;) Spor și...

Gutui murate
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj