Tocanita de Ficatei cu Sos de Smantana, Cimbrisor si Masline Negre

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 kg ficat
  • -5-6 cepe
  • -4-5 catei de usturoi
  • -patrunjel verde, tocat marunt
  • -cateva fire de cimbrisor (proaspat sau uscat)
  • -250 g masline negre
  • -2-4 linguri amidon (faina)
  • -250-400 ml smantana
  • -2-4 linguri ulei
  • -cate 1/2 ardei :rosu, galben, verde, taiat feliute potrivite
  • -sare
  • -piper
  • -boia

Mod de preparare

Se caleste ceapa si usturoiul pana devin sticloase, apoi se adauga ardeiul si se continua calirea pana ce acesta s-a inmuiat.

Se presara boiaua, se amesteca si se pune ficatul.

Se lasa foarte putin pe foc mic, pana-si schimba usor culoarea (se albeste).

Punem apa, doar cat sa acopere ficatul si lasam acoperit, la foc mic, pana ce acesta este facut.

Spre sfarsit se adauga maslinele desarate(puse de cu seara in apa rece, iar a doua zi se fierb putin, cu alta apa, apoi se scurg).

Cand ficatul este facut se adauga amidonul desfacut cu smantana, patrunjelul tocat, se sareaza si se pipereaza, dupa gust si se presara cimbrisorul. .

Se mai dau cateva clocote pana sosul este legat.


Se serveste calda cu pireu de cartofi sau orez, paste, mamaliguta, sau asa simpla, dupa preferinta.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.