Tocanita cu Doua Feluri de Carne

Complexitate
medie

Ingrediente

  • 700 gr carne de vita
  • 600 gr piept de pui
  • 500 gr ciuperci
  • 2 legaturi potrivite de marar
  • 5 cepe potrivite
  • 150 ml apa
  • ulei pentru prajit
  • vegeta, piper
  • sare se pune dupa gust
  • maioneza de casa (se face din 3 oua)

Mod de preparare

Carnea se spala, se curata de grasime si se toaca bucatele micute, fara a se amesteca cea de pui cu cea de vita. Carnea de vita se lasa aproximativ doua ore in apa rece (inainte de preparare), pentru a elimina din sange.

Carnea de vita se pune intr-o cratita cu ulei la prajit, iar cea de pui la fel. Cantitatea de ulei se pune in functie de gustul fiecaruia si de vasul in care este preparata carnea (pentru a nu se lipi), preferabil este sa se puna 100 ml in fiecare cratita.

Cand carnea de pui s-a patruns pe jumatate se adauga o ceapa taiata julien. Pana ce ceapa se caleste putin, separat in alt vas taiem ciupercile in bucatele potrivite (eu le-am taiat in patru, deoarece ciupercile mele erau micute), le calim alaturi de celelalte cepe taiate julien si adaugam apa.

Dupa ce carnea de pui si ceapa s-au patruns, se strecoara de uleiul in care s-au prajit si se pun peste ciuperci. Strecuram si carnea de vita si o punem si pe aceasta peste ciuperci. Urmatorul pas este adaugarea mararului tocat marunt peste toata compozitia si condimentarea dupa gust a acesteia.

Mai lasam aproximativ 5-10 minute pe foc mic tocanita, pentru asi combina aromele, intre timp facem o maioneza din 3 oua. Punem tocanita in castroane de pamant sau de yena, le acoperim cu un strat subtire de maioneza, si le punem la cuptor.

La cuptor acestea se lasa la foc potrivit, pana ce maioneza se rumeneste.
Cand sunt gata se scot de la cuptor se lasa putin si se servesc calde cu mamaliga sau paine, dupa gust.
Pofta buna!!!

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...