Tocana de Pui cu Mamaliga

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 puple de pui
  • 1 ceapa mare tocata
  • 4-5 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • boia
  • dupa gust
  • 1 ardei gras rosu (pentru culoare)
  • rosii (optional)
  • 50 ml ulei (sau 100 g unt)
  • patrunjel proaspat (optional)

Mod de preparare

Se pune intr-o cratita uleiul/untul, ceapa tocata marunt, ardeiul si rosiile, daca folositi. Se prajesc pret de 2 minute, apoi se pun in cratita pulpele, care au fost spalate si curatate de pielita.
Se sareaza, pipereaza, si se adauga boiaua, se pune apa cat sa acopere carnea si se lasa la fiert la foc domol. Se verifica din cand in cand sa nu scada apa prea mult (se mai adauga cate putin) si se mai intorc bucatile de carne de pe o parte pe alta. Inainte cu 5 minute de a se termina mancarea se adauga usturoiul (din belsug) si se mai lasa la fiert putin.

Se stinge focul, se acopera cu un capac si se lasa sa se intrepatrunda aromele. Cine doreste poate pune patrunjel proaspat tocat deasupra.

In timpul asta se face o mamaliga, ceva mai grosuta.

Se pune in forma rotunde sau de care aveti si se lasa sa se raceasca putin (pana prinde o oarecare forma). Se aseaza in farfurie mamaliga scoasa din forma si se pune tocanita pe langa.

Se serveste cu smantana.

Pofta buna.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.