Tocana de Pui cu Mamaliga

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 puple de pui
  • 1 ceapa mare tocata
  • 4-5 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • boia
  • dupa gust
  • 1 ardei gras rosu (pentru culoare)
  • rosii (optional)
  • 50 ml ulei (sau 100 g unt)
  • patrunjel proaspat (optional)

Mod de preparare

Se pune intr-o cratita uleiul/untul, ceapa tocata marunt, ardeiul si rosiile, daca folositi. Se prajesc pret de 2 minute, apoi se pun in cratita pulpele, care au fost spalate si curatate de pielita.
Se sareaza, pipereaza, si se adauga boiaua, se pune apa cat sa acopere carnea si se lasa la fiert la foc domol. Se verifica din cand in cand sa nu scada apa prea mult (se mai adauga cate putin) si se mai intorc bucatile de carne de pe o parte pe alta. Inainte cu 5 minute de a se termina mancarea se adauga usturoiul (din belsug) si se mai lasa la fiert putin.

Se stinge focul, se acopera cu un capac si se lasa sa se intrepatrunda aromele. Cine doreste poate pune patrunjel proaspat tocat deasupra.

In timpul asta se face o mamaliga, ceva mai grosuta.

Se pune in forma rotunde sau de care aveti si se lasa sa se raceasca putin (pana prinde o oarecare forma). Se aseaza in farfurie mamaliga scoasa din forma si se pune tocanita pe langa.

Se serveste cu smantana.

Pofta buna.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Stiuca pe pat de legume

O reteta perfecta pentru cina. O reteta sanatoasa, rapida si gustoasa. Stiuca este un peste rapitor foarte lacom de apa...

Stiuca pe pat de legume
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj