Tajina de Miel cu Cartofi, Ardei si Masline

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 700g de carne de miel
  • 1 ceapa mare
  • 2 morcovi
  • 2 catei de usturoi
  • 1-2 ardei rosii
  • 100g de masline negre
  • 4linguri de ulei
  • 1l de supa de legume
  • 1lingura de cumin
  • 1lingura de curcuma (tumeric)
  • 1 lingurita de scortisoara
  • sare, piper

Mod de preparare

Intr-o tigaie (sau o tajina) cu capac punem uleiul la incins si rumenim carnea. Scoatem bucatile de carne si punem in tigaie ceapa, morcovul, ardeiul si usturoiul taiat nu prea mare.
Dupa 3 minute, asezam peste legume carnea, maslinele si condimentele. Amestecam, asezonam si varsam deasupra supa de legume.

Lasam sa dea un clocot pe plita si apoi asezam tigaia in cuptorul preincalzit la 200°c cam 1 ora si jumatate. Dupa acest timp adaugam in tigaie cartofii taiati, amestecam si mai dam la cuptor cam 30-45 de minute.
Scoatem din cuptor verificam asezonarea si servim fierbinte cu patrunjel deasupra.

Pofta buna!


Nota: Folositi un pic mai putina scortisoara daca e proaspat macinata sau foarte aromata, are tendinta de a acoperi celelalte condimente prin parfum.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.