Stroganoff cu Ciuperci si Carne de Vita

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 2 linguri ulei de masline
  • 500 g carne de vita taiate fasii de aproximativ 2-3 cm
  • sare si piper proaspat macinat
  • 30 g unt
  • 2 cepe taiate pestisori fin
  • 300 g ciuperci champignon taiate felii
  • 2 catei de usturoi razaliti fin
  • 2 linguri faina de grau alba
  • 1/4 lingurita cimbru
  • un praf mic de chili cayenne
  • 1/4 lingurita oregano
  • 125 ml vin alb
  • 800 ml apa + 1/2 cub organic de vita sau 800 ml supa clarifiata de vita
  • 200 ml smantana (grasime 30%- este important ca aceasta sa aiba o cantitate mare de grasime pentru a nu se separa)
  • 1 lingura de ceapa verde taiata marunt (doar cozile)
  • 800 g tagliatelle proaspete

Mod de preparare

Intr-o cratita sau tigaie de inox puneti uleiul de masline. Asezonati carnea si prajiti aceasta la foc mare pana cand se reduce apa si carnea incepe sa se caramelizeze. Scoateti aceasta pe o farfurie si lasati deoparte.

In aceeasi cratita puneti untul, ciupercile si ceapa. Caramelizati acestea la foc mic 10-15 minute. Adaugati usturoiul, cimbrul si oregano. Amestecati si lasati max 30 de secunde. Puneti faina, distribuiti-o si dupa ce a 'disparut' turnati vinul si supa de vita.

Aduceti la o fierbere lenta iar intre timp razaliti cu o spatula de pe fundul cratitei acele arome caramelizate. Adaugati carnea, acoperiti si la foc mic lasati sa fiarba lent aproximativ 1 ora. In functie de tipul de carne care folositi aceasta poate v-a avea nevoie de mai mult sau mai putin timp de fierbere.

Cand carnea este gata fierbeti pastele conform instructiunilor de pe pachet. Strecurati si amestecati-le cu putin ulei de masline extra virgin apoi portionati. Luati de pe foc tocana dupa care adaugati smantana, ceapa verde si asezonati dupa gust. Serviti aceasta peste paste.
Aceasta este o reteta inspirata de cea traditionala din gastronomia ruseasca.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.