Straturi (Millefoglie/Mille-feuille) de Varza si Carne

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 varza mica murata sau jumatate dintr-o varza murata
  • 500 gr carne tocata mixta (porc si vita)
  • 120 gr orez basmati
  • 1 ceapa (rosie)
  • 2 linguri cu ulei
  • 2 linguri suc de rosii
  • sare
  • piper macinat
  • cimbru si marar
  • 250-300 ml apa

Mod de preparare

- Am calit foarte putin ceapa cu uleiul, doar cat sa se inmoaie putin si am adaugat orezul spalat si apoi carnea tocata si sosul de rosii. Cind s-au amestecat bine am stins focul.

- In tava am pus un 1 lingura cu ulei si putina varza tocata cu toata zeama de care dispuneam (1/2 cescuta de cafea italiana), apoi un strat de foi de varza si un strat de carne un alt strat de foi inca unul de carne si am terminat cu unul de foi.

- Am varsat apa si am pus tava in cuptorul deja incins la 200 grade Celsius. In primele 10-15 minute am tinut-o acoperita (hirtie, aluminiu sau ce vreti voi, eu am un capac de la o alta tava). Apoi urmatoarele am terminat fara capac. Puteti sa lasati cit vreti voi la copt, important este sa nu se evapore apa, eventual mai adaugati daca e necesar.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Clatite cu urda si marar

Un aperitiv, o gustare, un preparat destul de simplu, bun pentru orice moment al zilei. Daca sunteti iubitori de urda,...

Clatite cu urda si marar
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj