Spaghette de Orez cu Pui si Legume in Stil Chinezesc

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -250 g spaghette de orez
  • -230 g bambus in conserva
  • -250 g piept de pui
  • -3 morcovi
  • -1 zucchina
  • -1 tija sedano
  • -1/2 ceapa
  • -1/2 ardei rosu
  • -1/2 ardei galben
  • -100 g broccoli
  • -o bucatica de unt
  • -sare
  • -piper
  • -soia

Mod de preparare

Se curata si se taie felii subtiri morcovii, tija de sedano, jumatatea de ceapa, broccoli si zucchina.

Se pun la oparit, dar fiecare in parte, eu am inceput cu zuchina (dovlecelul), pe care am lasat-o in apa pt 3-4 minute. Dupa cele 3-4 minute, am scos bucatelele de zuchina din apa in care fierbeau si le-am aruncat intr-un bol cu apa rece, asa se opresc din fierbere si nu isi pierd culoarea.

Dupa zuchina, am pus la fiert tija de sedano pt 5 minute, dupa care am strans bucatelele si le-am aruncat in bolul cu apa rece in care era si zuchina. Dupa sedano, am pus la, fiert morcovii pt 5 minute, dupa care i-am pus in bolul cu apa rece. Ultima data am pus la fiert ceapa si broccoli pt 1-2 minute.

Dupa ce legumele de mai sus au fost oparate, am taiat fasii ardeii si i-am pus la prajit pt 5 minute in ulei.

Pana s-au prajit ardeii, am taiat pieptul de pui, fasii subtiri. Dupa cele 5 minute am luat ardeii din tigaie si am pus carnea la prajit. Am lasat carnea pt 5-7 minute, pana s-a prajit uniform, dupa care am adaugat toate legumele fierte si ardeii. Si le-am lasat pe foc cateva minute.

Intre timp am pus la fiert spaghetele. Dupa ce s-au fiert le-am scurs de apa si le-am pus intr-un bol.
Peste spaghette am pus legumele cu carnea si am aruncat si bambusul din conserva.

Am adaugat sare, piper si sos de soia. Prima data am pus o lingura de soia, dupa care am amestecat si am mai adaugat, pana la 4 linguri.

Se servesc calde... sunt superrrr :).

Pofta buna!

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...