Sarmalute in Foi de Varza

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • carne tocata de vita 500g
  • orez 1 cana (de ceai)
  • ceapa 4 buc
  • morcov 2 buc
  • patrunjel 1 leg
  • oua 2 buc
  • piper
  • sare
  • cimbru 1 lingurita
  • pasta de tomate 4 lg
  • varza 1,5 kg
  • ulei 3 lg

Mod de preparare

Ceapa, morcovul si verdeata tocate marunt se amesteca cu carnea, ouale sare, piper si pasta de tomate. Taiem cotorul de la varza, o asezam intr-un vas mai mare si turnam apa fierbinte in care am pus sare in locul cotorului, astfel verzei i se desface singure foile.

Din compozitia obtinuta facem sarmalutele pe care le asezam intr-un vas in care am pus un strat de varza tocata, 3 lg de ulei si o lingurita de cimbru.

Se acopera cu foi de varza completam cu apa rece si le dam la cuptor vreo 2 ore la foc mic.
Eu le-am servit cu smantana dar mai bune ar fi fost cu hrean sau cu ardei iute

Ar fi mers foarte bine pus printre sarmalute cateva bucati de oase afumate sau costita afumata . . . dar asta doar pentru cui ii place.

Daca vi se pare ca e prea mult orez puteti micsora cantitatea

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.