Sarmalute Dietetice

Timp pregatire
160 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • varza cruda
  • orez
  • carne pui si curcan tocata
  • patrunjel verde
  • ceapa verde taiata marunt
  • cimbru
  • morcov dat pe razatoare fin
  • suc de rosii
  • rosii taiate cubulete
  • ulei de porumb
  • patrunjel verde
  • marar verde

Mod de preparare

Se pune varza la oparit in apa cu sare si putin otet. Dupa ce a fost oparita se curata frunzele de partea groasa si se incepe pregatirea umpluturii.

Pentru a face o economie de timp se poate fierbe orezul inainte si carnita impreuna cu legumele se poate cali bine. Daca nu, se amesteca orezul impreuna cu restul de ingredinte (ceapa, morcov). Oul se adauga la sfarsit in ambele situatii.

Se condimenteaza cu putina sare si foarte putin piper. Se umplu frunzele de varza care dupa ce au fost infasurate se aseaza intr-o cratita care a fost tapetata pe fund cu ulei de porumb, foi de varza taiate foarte marunt si cimbru cu marar. Se adauga deasupra acestora jumatate din cantitatea de cubulete de rosii si incepe asezarea sarmalutelor.

Dupa ce se termina amestecul se acopera cu un strat de varza taiata marunt rosii si marar si cimbru. Se prepara suc de rosii cu apa si se adauga pana la jumatea vasului cu care vor fi introduse la cuptor timp de 1h si 30 min.

Prajitura cu iaurt si caise

Bors de dovlecei cu stevie

Prajitura turnata cu branza si visine

Parteneri
Bucataras.RO

Mancare de linte cu legume

O iubesc pur si simplu...este o mancare incantatoare pe care o recomand cu toata inima, sanatoasa si fff gustoasa!

Mancare de linte cu legume
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura