Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale. Curatam cele 2 cepe, iar apoi le tocam marunt. Intr-un vas, punem carnea de porc. Adaugam ceapa tocata marunt, orezul, 1 lingurita de boia dulce, patrunjel, 3 linguri de tocatura de ardei (daca nu aveti, puteti pune 2 linguri de pasta de tomate), sare si piper dupa gust. Amestecam bine compozitia.
Taiem cotorul celor 2 verze, iar apoi desfacem foile de varza. Le clatim sub un jet de apa. Pentru impachetat eu folosesc 2 tehnici. Intindem o foaie de varza, taiem nervura mai groasa si punem in centrul foii cam o lingura de carne. Foile mai mari le vom taia pe jumatate. Indoim capetele, apoi rulam. Aranjam capetele, folosind degetul aratator. Mai puteti sa intindeti foaia de varza, puneti lingura de carne, apoi rulati fara sa mai indoiti capetele. Introducem capetele cu degetul aratator. Tocam restul de varza ramasa si punem o parte din ea pe fundul oalei.
Punem cateva felii de kaizer si cateva foi de dafin. Asezam toate sarmalele intr-o oala inalta. Dupa ce am pus primul strat de sarmale, mai punem varza tocata deasupra, cateva felii de kaizer si foi de dafin. Punem si al doilea strat de sarmale. Acoperim totul cu restul de varza tocata, kaizer si cateva foi de dafin. Turnam apa amestecata cu pasta de tomate, pana acoperim suprafata sarmalelelor. Punem oala la fiert, aproximatix 3 ore la foc mic. Atunci cand apa scade, completam cu apa calda.
Din cand in cand, apucam oala de margini cu un prosop si o scuturam usor ca sa nu se prinda. Se serveste cu mamaliguta, smantana si ardei iute.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.