Sarmale cu Carne de Porc

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 gr carne sarata
  • 350 gr carne afumata
  • 300 carne proaspata (fleica)
  • 400 gr de orez
  • 1 kg de ceapa
  • 250 gr morcov
  • 250 gr sorici de lucru
  • ulei 150 ml sare
  • piper
  • boia
  • patrunjel
  • marar verde
  • cimbru
  • marar uscat
  • foi de varza
  • foi de dafin

Mod de preparare

Carnea sarata o prelucram cu mult timp inainte, o punem cu apa rece si o schimbam de cateva ori ca sa indepartam sarea din carne. Carnea afumata bagata in apa fiarta si muiata spre a fi curatata de fumul in exces.

Impreuna cu fleica le dam prin masina de tocat o singura data si obtinem o cantitate de carne tocata cu o aroma deosebita provenita din cele trei feluri de carne. Orezul il alegem de impuritati si il spalam cu apa rece pana apa este limpede semn ca a disparut orice urma de amidon, apoi il lasam la umflat o jumatate de ora.

Ceapa tocata marunt si morcovul dat prin razatoarea fina, dupa care calite in ulei. Intr-un vas mai mare cat sa cuprinda compozitia, punem carnea tocata, caleala de ceapa si morcov, orezul umflat deja, verdeata si condimentele.

Amestecam totul si ne repezim la foile de varza pentru a le oferi si lor atentia celi se cuvine.
Mai intai impachetam sarmalele si le asezam pe un platou. Pregatim vasul pentru fierbere, punem varza tocata pe fund sa nu se prinda sarmalele, cimbru si marar uscat, dupa care asezam in buna oranduiala tot ce avem infasurat.

Deasupra venim cu soriciul de lucru taiat fasii si cateva frunze de dafin, acoperim cu frunze de varza, completam cu apa si punem vasul la fiert. Focul trebuie sa fie molcom iar fierberea trebuie sa dureze atat cat foile de varza se fierb bine ca sa nu creeze disconfort
Se pot servi cu garnitura de varza, cu sos de rosii, cu smantana sau iaurt, cu ardei ciusca si mamaliga.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Supa crema de conopida

Incet incet incep sa imi placa supele crema, eu care inainte nici nu voiam sa le vad. Dar, tot vazand pe ici pe colo aceste...

Supa crema de conopida
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj