Saramura de miel

Portii
4
Timp pregatire
55 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 cotlete de miel
  • 2 roşii
  • 1 ardei iute
  • 2 ardei kapia
  • usturoi
  • leurdă
  • condimente pentru miel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Spălăm carnea şi o ştergem.
O condimentăm cu sare, piper şi condimente speciale.
O aşezăm într-un castron, adăugăm leurdă tocată şi usturoi, apoi o ceaşcă de apă şi dăm la rece pentru 30 de minute.
Frigem cotletele pe grătarul încins.
Separat punem la fiert 1 l de apă cu sare, piper, codimente speciale, usturoi şi leurdă, după care adăugăm roşii, ardei kapia şi ardei iute toate coapte pe plită şi tocate.
Dăm în câteva clocote.
Carnea friptă se scoate într-un castron şi peste ea se toarnă saramura pregătită anterior.
Lăsăm 10 minute să se pătrundă gusturile, apoi se poate servi.
Poftă bună!

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...