Rulou cu Piept de Pui

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • 250ml lapte
  • 3 oua
  • 200gr faina + 1 lingura
  • 150ml apa minerala
  • 2 linguri ulei
  • 1 praf de sare;
  • Condimente:
  • 1 lingura rasa patrunjel
  • cate un varf de lingurita cu oregano, busuioc, cimbru, piper alb, vegeta;
  • 250-300gr cascaval
  • pesmet alb
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

1. Pieptul de pui se curata de piele si oase, se spala si se despica fiecare jumatate in doua parti, apoi cele 4 bucati se bat pana se obtin 4 foi de carne.

2. Din faina, lapte, sare, apa minerala, oua si cele 2 linguri de ulei se face un aluat pentru clatite, se lasa jumatate de ora sa ase odihneasca si se coc 4 clatite. Se acopera si se lasa putin sa se abureasca, pentru a se rula usor.

3. Aluatul care a ramas se amesteca cu 1 lingura cu varf de faina si condimentele.

4. Fiecare clatita se acopera cu foia de carne, apoi cu cascavalul ras pe razatoare. Se ruleaza cat se poate de strans.

5. Se dau clatitele prin aluatul cu condimente (cu grija, sa nu se desfaca), apoi prin pesmet din belsug (inclusive la capete).

6. Se prajesc rulourile in ulei incins la foc mic, pe toate partile, inclusiv pe partile laterale.

7. Se scot pe srevetele absorbante.
Se servesc calde, cu legume proaspete sau reci, ca aperitiv, taiate rondele.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...