Rata cu Sos de Vin

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 rata
  • -500 ml vin alb
  • -500 ml zeama de carne (se poate obtine din cub)
  • -50 ml ulei de masline
  • -100 g ciuperci
  • -100 g masline verzi
  • -cativa catei de usturoi (dupa preferinta)
  • -20 g faina
  • -tarhon
  • -sare

Mod de preparare

Rata bine curatata si spalata se fierbe inabusit, intr-o oala pe masura, in vin si zeama de carne, cu putina sare.

Cand rata este aproape gata, separat, intr-o cratita, se incinge uleiul, in care se caleste usor o tocatura obtinuta din masline, tocate marunt, ciuperci, tarhon si usturoi.

Inainte de a se rumeni, se pune faina, se amesteca repede si se stinge imediat cu zeama in care a fiert rata.

Se scade pana la consistenta sosului, amestecand mereu si se serveste impreuna cu rata.

Tort Diplomat

Cozonacul bunicii

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...