Rata cu Sos de Vin

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 rata
  • -500 ml vin alb
  • -500 ml zeama de carne (se poate obtine din cub)
  • -50 ml ulei de masline
  • -100 g ciuperci
  • -100 g masline verzi
  • -cativa catei de usturoi (dupa preferinta)
  • -20 g faina
  • -tarhon
  • -sare

Mod de preparare

Rata bine curatata si spalata se fierbe inabusit, intr-o oala pe masura, in vin si zeama de carne, cu putina sare.

Cand rata este aproape gata, separat, intr-o cratita, se incinge uleiul, in care se caleste usor o tocatura obtinuta din masline, tocate marunt, ciuperci, tarhon si usturoi.

Inainte de a se rumeni, se pune faina, se amesteca repede si se stinge imediat cu zeama in care a fiert rata.

Se scade pana la consistenta sosului, amestecand mereu si se serveste impreuna cu rata.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.