Pulpe de pui insotite de cosulete umplute cu tagliatelle de legume

Portii
4
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 pulpe pui
  • 2 morcovi
  • 1 telina maricica
  • 3 dovlecei
  • 2 foi de orez
  • sare
  • piper
  • 4-5 catei usturoi
  • 150 ml vin alb demisec
  • 5 linguri ulei

Mod de preparare

Spalam pulpele, le crestam, le saram, le asezam intr-o tava, fara ulei sau apa si le dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C, cca. o ora. Intre timp, pregatim legumele, le curatam, telina o taiem bastonase, iar morcovii si dovleceii ii “feliem” fasii subtiri, cu cutitul economic ( cum curatam coaja), in forma de tagliatelli. Atentie: miezul de dovlecel nu il folosim, il putem folosi pentru o alta mancare. Intr-o tigaie adanca (wok), se calesc intai telina si morcovul in ulei cu sare si piper, cca. 10 minute, amestecand continuu pana se inmoaie un pic, apoi le rasturnam intr-o oala, adaugam vinul si usturoiul pisat si le acoperim cu un capac. In tigaia in care am calit radacinoasele, calim si dovlecelul, in ulei cu sare si piper, cca. 5 minute, apoi il punem peste morcovi si telina si le tinem acoperite pana se racoresc un pic.

Impartim foile de orez in 4 patratele, fiecare. Intr-o tava, asezam 4 pahare de tuica cu fundul in sus, punem cate un patratel de foaie peste fundul paharului si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C, cca. 1 minut, le scoatem usor si punem si celelalte patratele. Lasam sa se raceasca, apoi le umplem cu tagliatellele de legume si servim cu pulpele cu un strop de sos de stridii si multa voie buna. Pofta buna!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.