Pulpe de pui insotite de cosulete umplute cu tagliatelle de legume

Portii
4
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 pulpe pui
  • 2 morcovi
  • 1 telina maricica
  • 3 dovlecei
  • 2 foi de orez
  • sare
  • piper
  • 4-5 catei usturoi
  • 150 ml vin alb demisec
  • 5 linguri ulei

Mod de preparare

Spalam pulpele, le crestam, le saram, le asezam intr-o tava, fara ulei sau apa si le dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C, cca. o ora. Intre timp, pregatim legumele, le curatam, telina o taiem bastonase, iar morcovii si dovleceii ii “feliem” fasii subtiri, cu cutitul economic ( cum curatam coaja), in forma de tagliatelli. Atentie: miezul de dovlecel nu il folosim, il putem folosi pentru o alta mancare. Intr-o tigaie adanca (wok), se calesc intai telina si morcovul in ulei cu sare si piper, cca. 10 minute, amestecand continuu pana se inmoaie un pic, apoi le rasturnam intr-o oala, adaugam vinul si usturoiul pisat si le acoperim cu un capac. In tigaia in care am calit radacinoasele, calim si dovlecelul, in ulei cu sare si piper, cca. 5 minute, apoi il punem peste morcovi si telina si le tinem acoperite pana se racoresc un pic.

Impartim foile de orez in 4 patratele, fiecare. Intr-o tava, asezam 4 pahare de tuica cu fundul in sus, punem cate un patratel de foaie peste fundul paharului si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C, cca. 1 minut, le scoatem usor si punem si celelalte patratele. Lasam sa se raceasca, apoi le umplem cu tagliatellele de legume si servim cu pulpele cu un strop de sos de stridii si multa voie buna. Pofta buna!

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...