Pulpe de Pui cu Sos Exotic, la Cuptor

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -4 pulpe de pui
  • -6-8 cartofi
  • -4-5 rosii
  • -100 g masline
  • -sare
  • -piper
  • Pentru sosul exotic :
  • -4-5 catei de usturoi
  • -2 linguri zeama de lamiae
  • -2 linguri zeama de portocala
  • -1 varf cutit sofran
  • -1 lingurita busuioc
  • -2-3 linguri ulei
  • -1 ardei iute, tocat (fara vinisoare si seminte)
  • -sare
  • -1-2 linguri patrunjel verde, tocat

Mod de preparare

Intr-un bol, se amesteca toate ingredientele pentru sosul exotic si se freaca bine cu el pulpele de pui, apoi se lasa 2-3 ore la macerat, in frigider.

Reteta spune sa se foloseasca pulpele intregi de pui. Eu am folosit ciocanele. (Pentru macerare se poate pune amestecul si pulpele intr-o punga mai groasa (rezistenta), se scutura bine sa ajunga amestecul pe toate partile carnii si se da la rece).

Se pune apoi carnea intr-o tava, unsa bine cu ulei, impreuna cu rosiile decojite si taiate felii si maslinele, tinute in prealabil in apa, din momentul in care am pus carnea la macerat. Se adauga, presarand, sosul exotic, sare, piper, dupa gust si se da tava la cuptor. Cand sunt aproape gata pulpele de pui, se adauga cartofii curatati de coaja, spalati si taiati in diferite forme, cu formele de fursecuri.

POFTA MARE!
Se serveste cald cu salata de sezon sau sos de usturoi cu smantana. Aceasta este reteta, dar eu am pus in tava cartofii si peste ei carnea, deodata. Am servit pulpele cu cartofi si sos de usturoi cu smantana.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.