Pulpa de Caprioara cu Sos Cumberland

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1kg pulpa de caprioara
  • 50g slanina afumata
  • 50g unt
  • 200g marmelada de coacaze
  • 300g portocale
  • 300g lamaie
  • 250g mustar
  • 100ml vin alb
  • 25ml otet
  • sare;

Mod de preparare

1. Carnea de caprioara se marineaza timp de 2 zile. Dupa ce se scoate din marinata, se sterge cu un prosop de bucatarie, se impaneaza cu slanina afumata, se freaca cu sare, se unge cu unt si se aseaza intr-o tava cu restul de unt. Se da tava la cuptor si se frige, stropindu-se din cand in cand cu sosul format in tava.

2. Cand este bine patrunsa si rumenita, se scoate carnea din cuptor, se lasa putin sa se racoreasca si se taie felii.

3. Se prepara sosul Cumberland: se curata lamaile si portocalele de coaja. Marmelada de coacaze, mustarul, vinul, otetul si cca. 2 g. sare se fierb la un foc domol timp de 10 minute. Se storc lamaile si portocalele si zeama lor se adauga in sos, se lasa sa dea un clocot, se ia de pe foc si dupa ce se mai tempereaza, se paseaza sosul printr-o sita. O treime di cantitatea de coji de lamaie si portocale se taie julien si se fierb cca. 20 de minute, se scurg, se lasa sa se raceasca si se adauga in sos.
La servit, la fiecare portie, se pun doua felii de carne, garnitura-de obicei piure de mere si cate 1-2 linguri de sos.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Gem de zmeura (fara samburi)

Gem de zmeura (fara samburi)
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj