Pui Umplut Gratinat

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • un pui intreg
  • 2 conserve de ciuperci
  • sau 300 gr proaspete
  • partunjel tocat
  • paine inmuiata in lapte
  • piper
  • sare
  • 1 ceapa tocata
  • 2 oua
  • Pentru sos:
  • 4 oua
  • 40 gr smantana
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • cascaval ras 40 gr
  • 2 linguri de faina

Mod de preparare

Un pui intreg, spalat si uscat. Conserve de ciuperci doua la numar, tocate marunt, sau 300 gr proaspete tocate si inabusite in unt, patrunjel frunza proaspat, piine alba inmuiata in lapte( asta dupa preferinta, eu de regula nu pun numai atunci cind in amestec pun si ficat de pui) deci piinea este optional, piper, sare, o ceapa tocata marunt si doua oua.

Se amesteca impreuna toate si se pune deoparte. Se desprinde cu mina pielea de pe pui (de pe piept si pulpe) si cu o lingura se introduce compozitia de ciuperci sub pielea desprinsa. Apoi se coase cu ata (eu de regula folosesc neagra ca sa pot sa o vad dupa ce puiul este gata si sa o scot inainte de a servi puiul). Se toarna peste pui putina untura fierbinte (sau unt cine doreste) si se acopera puiul cu o folie de aliuminiu si se da la cuptor.

Separat se face un sos de cascaval din 4 oua intregi, 40 gr smintina, sare dupa gust, piper la fel, 40 gr cascaval ras, 2 linguri de faina. Se amesteca toate, apoi se scoate puiul din cuptor (deja este pe jumatate gata puiul, se ia de pe el folia de aluminiu si in tava, pe langa pui, se toarna sosul gata preparat iar puiul se unge cu unt din belsug.

Cine doreste poate sa toarne sosul de cascaval si pe pui (mie nu imi place aspectul dupa coacere). Puiul se presara cu cascaval ras( eu nu am pus) si se da din nou la cuptor, de data asta neacoperit, pina sosul de cascaval este gata. Sosul se incheaga in cuptor si arata ca o clatita americana (ma refer la grosime).

Puiul, dupa ce este gata se scoate din tava in care a fost copt si se pune pe un platou, sosul se scoate pe unservetel si se preseaza cu un alt servetel ca sa scoatem grasimea din el cit putem de mult, si apoi se taie felii sau se decupeaza diferite forme din el sau pur si simplu se serveste pe farfurie asa cum este ca si garnitura.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Gem de zmeura (fara samburi)

Gem de zmeura (fara samburi)
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj