Pui THAY

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g Piept pui,
  • 1 Ardei gras(de preferat rosu),
  • ulei de peste sau masline,
  • 1 pg 400g legume congelate chinezesti,
  • 400g sos chinezesc sweet and sour,
  • 50ml otet(de preferat balsamic sau de orez),
  • sos soia,
  • sos chilli,
  • 300g orez cu bob lung,
  • Condimente dupa preferinte

Mod de preparare

Se pune intr-o tigaie (WOK daca este) uleiul la incins in care se caleste ardeiul gras taiat julien. Cand acesta a inceput sa se prajeasca se adauga otetul si se lasa la fiert 1 min. Se pune pieptul de pui taiat cubulete si se lasa se se prajeasca. Cand acesta a prins o culoare alb rosiatica se adauga legumele congelate.

Se tine la foc mic 10-15 min pana se calesc. Se adauga sosul sweet and sour si 100 ml apa, sosul de soia si sos chilli dupa gust. Se lasa sa fiarba pana scade sosul. Condimentati cu ce va place voua mai mult.

Separat se pune orezul la fiert.
Se serveste fierbinte cu garnitura de orez.

Pofta mare!

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...