Pui Tagine cu Paine Naan

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aceasta reteta se poate servi cu paine naan sau cuscus Ingrediente pentru 4 portii:
  • 1 pui intreg sau 8 pulpe inferioare (+optional 1/2 cos pentru gust extra) 3 morcovi
  • 1 pastranac
  • 3 bete telina verde
  • 1/2 praz
  • 4 cartofi
  • 3 catei de usturoi mari taiati marunt
  • 2 cepe rosii
  • 1/2 dovlecel (optional) turmeric
  • 20 g ghimbir taiat marunt + ghimbir praf
  • sofran
  • sare si piper proaspat macinat
  • 200 ml apa fierbinte + 1/2 cub de pui/ legume organic (sau 250 ml supa de pui) naut fiert (optional) patrunjel si menta verde
  • 4 paini naan (daca doriti sa faceti de casa) Daca alegeti sa serviti cu o garnitura de cuscus:
  • 2 1/2 cani cuscus
  • 500 ml apa fierbinte cu 1 cub de pui topit (sau supa de pui) 30 ml ulei de masline extra virgin
  • sare si piper
  • 1 lingura patrunjel maruntit (sau 1/2 lingura patrunjel si 1/2 lingura menta verde) sofran (optional)

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 200 c (gaz 6). Curatati si taiati legumele in cuburi sau bucati marisoare. Daca aveti pui intreg portionati dupa plac. Frecati bucatile de pui cu turmeric, ghimbir praf pe ambele parti apoi presarati sare, piper negru si putin sofran.

Puneti in oala de lut 2 linguri de ulei de masline si asezati puiul fara sa suprapuneti bucatile. Tineti-le la cuptor fara capac 10 minute. Scoateti intr-o farfurie. Asezati legumele, cartofii apoi bucatile de pui. Imprastiati usturoiul si ghimbirul deasupra. Turnati supa de pui sau apa si cubul.

Acoperiti si tineti la cuptor 30 de minute, luati capacul, puneti nautul deasupra si mai lasati inca 10-15 minute pana puiul prinde o culoare aurie. Pentru o crusta mai crocanta la sfarsit tineti sub grill pana cand este pe placul vostru. Garnisiti cu putin patrunjel. Inainte de a scoate daca serviti cu paine naan puneti acestea intr-o tava si incalziti-le.

Mod de preparare a cuscusului:
Maruntiti frunzele de patrunjel. Aduceti supa de pui sau apa si cubul la fierbere lenta, sa fie foarte fierbinte. Intr-un bol puneti cuscus, sare, piper, safron si uleiul de masline. Cu o furculita amestecati bine pana cand fiecare boaba de cuscus este acoperita cu ulei si acestea au o textura nisipului umed.

Pregatiti o folie de aluminiu dupa forma bolului. Foarte important. Turnati supa de pui sau apa fara sa amestecati. Miscati doar putin bolul 2-3 secunde. Acoperiti repede cu folia sigiland marginile si lasati 5 minute. Tot cu o furculita separati boabele de cuscus apoi serviti imediat.
Serviti cu paine naan sau cuscus.

*Puteti inlocui oala de lut cu un vas termorezistent cu capac.
**Daca folositi oala de lut tineti aceasta scufundata in apa cel putin 2 ore inainte pentru rezultate mai bune si evitarea unor fisurari in contact cu temperaturi inalte.
***Eu la momentul respectiv nu am mai avut naut.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

Absolut minunat acest tort! 

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj