Pui Paprika cu Spuma de Usturoi

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -500 g piept de pui
  • -2 morcovi
  • -2 albusuri
  • -6 catei de usturoi, zdrobiti
  • -2 rosii, taiate felii rotunde
  • -cimbru
  • -paprika dulce sau iute, dupa preferinta
  • -ulei
  • -sare
  • -piper
  • -unt

Mod de preparare

Fierbeti in apa sarata pieptul de pui cu morcovii, apoi taiati carnea in fasii.
Puneti carnea intr-un vas termorezistent uns cu unt si stropiti cu 1- 2 linguri de ulei.
Condimentati cu sare, piper, 3 catei de usturoi, paprika si un praf de cimbru.

Separat, bateti spuma albusurile si amestecati-le cu restul de usturoi zdrobit.
Turnati peste fasiile de piept de pui din vas si decorati cu rondele de rosii.
Dati la cuptorul preancalzit la 200 grade, la foc mic, pana ce spuma albusurilor se intareste, incepe sa se aureasca frumos, iar rosiile sa se increteasca.

Serviti portionat cat este cald. Cine doreste poate combina cu garnitura preferata.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.