Pui pane in sos de ceapa

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 pui sau 2 aripi, 2 pulpe, pieptul
  • -sare, piper
  • -3 oua
  • -lapte
  • -ulei
  • -faina
  • -cartofi
  • -1 lingurita unt
  • -lapte
  • Pentru sos avem nevoie de:
  • -2 cepe
  • -2 linguri smantana grasa
  • -lapte
  • -apa
  • -2 lingurite otet
  • -2 lingurite zahar
  • -sare
  • -patrunjel verde

Mod de preparare

-punem intai cartofii la fiert in apa cu sare.
-carnea de pui trebuie fiarta inainte(eu am facut supa din pui)
-punem uleiul la incins in tigaie si trecem bucatile de pui prin faina si ou batut(l-am batut cu late si am pus condimente)
-rumenim carnea pe o parte si pe alta.

-facem sosul. Radem cele 2 cepe si la punem in tigaie cu faina. amestecam bine dupa care adauagam laptele...atata lapat epunem pana ajungem la consistenta dorita. Adaugam si apa. Urmeaza condimentele, otetul, zaharul iar la sf. smantana si patrunjelul tocat.

Cartofii fierti ii facem piure, sfaramam cartofii, adagam untul, putin ulei, frecam bine si treptat adaugam laptele. Piureul n-are voie sa ramana cu cartof nesfaramat, el trebuie sa iasa spumos si fin, pufos.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Chifle pufoase

Chifle pufoase este o reteta simpla, pe care oricine o poate prepara acasa.

Chifle pufoase
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj