Pui in Sos Acru-dulce

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • -800g piept de pui
  • -3 felii de ananas proaspat
  • -1 ardei rosu (eu am folosit un ardei rosu-verzui) - ulei
  • Pentru sos acru-dulce
  • -500ml sos tomat
  • -160g zahar
  • -100ml otet de vin alb
  • -100ml apa
  • -5linguri de sos de soia
  • -1lingura de faina rasa
  • -sare
  • Compozitie pentru carne:
  • -150g faina
  • -250ml apa
  • -1 lingura drojdie dezhidratata
  • -sare

Mod de preparare

Prima data se pregateste sosul. Se pune la foc sosul tomat impreuna cu zaharul, otetul, apa, sarea si sosul de soia. Sosul se lasa la fiert pentru 10 minute, apoi se adauga faina si se mai lasa o idee la fiert, dupa care se da deoparte.

Separat, se pregateste carnea. Pentru inceput, pieptul de pui se taie bucati si se lasa deoparte. Intr-un bol se pune faina cu apa cu drojdia si cu sarea, se amesteca cu telul bine, apoi se adauga bucatile de carne si se amesteca bine.

Se pune o tigaie cu ulei pe foc, iar cand acesta e incins se pun bucati de carne la prajit. Se prajesc uniform pe ambele parti, apoi se scot pe un prosop de hartie care sa absoarba uleiul in exces.

Mai departe, se curata si se taie ananasul si ardeiul. Intr-o tigaie se pune ulei, iar cand acesta e incins se pun bucatile de ananas si ardei. Acestea se lasa la foc mare sa se caleasca pt 5 minute, apoi se pun bucatile de carne prajite inainte.

Se lasa o idee la prajit impreuna, apoi se pune sosul tomat pregatit inainte.

Mai lasati cateva minute la foc, toate ingredientele, iar inainte de a stinge focul verificati de sare, zahar si otet, daca e nevoie mai adaugati, iar daca nu, opriti focul si serviti ...

Serviti cat inca este cald.

Pofta buna!

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Tort panna cotta cu jeleu de capsuni

Sa aveti o primavara minunata, plina de zambete! Va ofer cu drag un martisor dulce!

Tort panna cotta cu jeleu de capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti