Pui in Crusta de Orez si Lamaie

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru prepararea puiului:
  • - doi piepti de pui de marime medie
  • - 60 g orez basmati
  • - 120 ml apa
  • - un ou
  • - 3 linguri cu faina proaspat cernuta
  • - ulei de floarea soarelui (pentru prajit)
  • - sare de mare fin macinata
  • Pentru prepararea sosului:
  • - 2 lamai de marime medie
  • - 1 lingurita cu amidon
  • - 2 linguri cu ulei de susan sau ulei de floarea soarelui
  • - 1 lingurita cu zahar
  • Pentru decor:
  • - felii de lamaie

Mod de preparare

- Se fierbe orezul in aproximativ 300 ml apa cu sare (conform indicatiilor mentionate pe ambalaj), pana cand se inmoaie bine (fara insa a scadea complet lichidul).
- Se rade marunt pe razatoare coaja lamailor.
- Orezul fiert se paseaza in blender pana se obtine o crema densa si compacta. Se lasa sa se raceasca, apoi se incorporeaza oul si coaja de lamaie. Se obtine astfel un amestec cremos, usor galbui care imprumuta aroma cojii de lamaie.
- Pieptii de pui se taie fiecare in doua jumatati, apoi transversal, astfel incat sa obtineti bucatele de carne de aproximativ 1, 5 cm grosime.
- Se trec bucatelele de carne prin faina apoi prin pasta de orez cu ou si coaja de lamaie pregatita anterior.
- Se prajesc in baie incinsa de ulei, pana cand exteriorul devine crocant iar bucatelele de carne dobandesc o culoare aurie, foarte frumoasa.

- Bucatelele de carne pregatite termic se scot pe un prosop absorbant din hartie si se lasa sa se scurga. Daca este necesar, adaugati pe suprafata bucatelelor de carne putina sare.
- Se storc cele doua lamai si se strecoara zeama obtinuta.

- Se pune intr-o craticioara zeama de lamaie, zaharul si putina apa. Se fierbe acest amestec la foc mic pana cand lichidul incepe sa scada. Se adauga amidonul si se fierbe amestecul in continuare (amestecand continuu) pana se ingroasa putin. Se adauga uleiul si se bate bine cu telul pana cand se obtine o emulsie.
- Se glaseaza bucatelele de carne cu sosul obtinut si se decoreaza cu felii de lamaie.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Turta dulce decorata cu royal icing

Bunatati pentru colindatori Am facut turta dulce si anul acesta si mi-a placut tare mult cum a iesit. Am fost incantata si...

Turta dulce decorata cu royal icing
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj