Pui de tara cu sos de patlagele galbene

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -1 pui mare de tara de cam 3 kg
  • -6 patlagele galbene potrivite
  • -1 gogosar rosu
  • -1 lingura de sare
  • -1 lingurita rozmarin
  • -6-7 cepe mici
  • -1 capatana de usturoi
  • -1 lingurita amestec boia cu ierburi
  • -1 lingurita ardei iuti de la otet

Mod de preparare

Se portioneaza puiul si se unge cu sare apoi se pune in tava.
Se pun rosiile si gogosarul la mixat si se face un sos care se toarna peste carnea de pui. Se adauga rozmarinul, amestecul de boia cu ierburi, cepele mici si usturoiul taiat in felii fine, se pune capac sau folie de aluminiu si se da tava la cuptor pentru circa o ora sau pana cand se patrunde bine carnea si mai scade din lichidul lasat de rosii.

 Se serveste cu mamaliguta calda si daca aveti si muraturi si va place este foarte bine, daca nu, merge si fara deoarece ardeiul iute da o nota aparte mancarii si gustul este absolut fabulos.

Sa aveti pofta. dragilor!

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...