Pui de tara cu smantana

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pulpe si aripi de pui de tara (eu am folosit de la 4 pui)
  • 2 cepe potrivite
  • 1 ceapa verde
  • 1 morcov
  • 250 gr smantana groasa de tara
  • 1/2 legatura marar verde
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1 foaie de dafin

Mod de preparare

Parlim pe flacara aragazului bucatile de pui, le spalam, taiem pulpele in doua separand copanelele de partea superioara.
Incingem uleiul intr-o cratita, punem carnea, o rumenim pe toate partile. Adaugam apa cat sa cuprindem toata carnea, acoperim cu un capac, lasam sa fiarba la foc potrivit spre mare.
Curatam ceapa, o tocam marunt, ceapa verde o taiem rondele.
Morcovul il decojim, il facem rondele subtirele.
Cand este fiarta cam pe jumatate carnea, adaugam ceapa, morcovul si ceapa verde.
Presaram sare, piper, foaia de dafin si daca mai este nevoie, mai adaugati apa clocotita.
Lasam sa fiarba bine toate, iar spre final dam focul la mic, adaugam smantana, amestecam.
Mai lasam 1-2 minute pe foc, apoi dam cratita deoparte.
Tocam mararul verde, il presaram deasupra acoperim pentru 5 minute preparatul.
Se serveste cald. Pofta buna!

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.