Pui cu Masline Verzi si Lamaie

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pui 800g- 1kg
  • 2-3 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lamaie murata mare sau 2 mici
  • 100g de masline verzi
  • 2-3 linguri de ulei de masline
  • 750ml de supa de pui sau legume
  • Sofran
  • Sare
  • Piper

Mod de preparare

Curatam si taiam ceapa marunt, tocam usturoiul. Taiam puiul in bucati, il spalam si uscam pe hartie de menaj.
Incalzim intr-o oala uleiul adaugam ceapa si usturoiul lasam sa incepe sa se caramelizeze. Adaugam bucatile de pui sa prinda putin culoare, amestecam din cand in cand.
Saram si piperam.

Adaugam maslinele, lamaia taiata in patru, sofranul si varsam deasupra supa calduta. Acoperim si lasam la fiert la foc potrivit pana cand sosul a scazut, s-a ingrosat si carnea este fiarta.
Servim cu couscous sau orez.
Pofta buna!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.