Pui cu Masline

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pui
  • 8 rosii
  • 8 cepe mai mici
  • 4 catei de usturoi
  • 200 gr de ciuperci
  • jumatate de pahar de vin alv
  • busuioc
  • patrunjel
  • masline negre
  • sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare

Se spala puiul se taie bucatele si se prajesc in unt. Se adauga cepele curatate dar intregi, cateii de usturoi si ciupercile. Se condimenteaza cu patrunjel si busuioc. Se amesteca din cand in cand si se adauga si vinul.

Cand s-a evaporat vinul se aduga rosiile taiate bucatele si care inainte au fost prajite in unt si putin ulei. Se adauga sare si piper. Se lasa sa fiarba cca jumatate de ora amestecand din cand in cand.

Cand este gata se scoate pe un platou si se orneaza cu patrunjel proaspat si multe maslinute negre.

Se serveste cald. POFTA BUNA!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.