Pui cu Fasole Verde

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 kg carne de pui;
  • -500 g fasole verde;
  • -4 rosii;
  • -1-2 cepe;
  • -4 linguri de ulei;
  • -2 linguri de faina;
  • -2 linguri de bulion (eu am pus mai multe)
  • -1 lingurita zahar;
  • -4 catei de usturoi;
  • -1 legatura de marar, tocat marunt (cam 2 linguri)
  • -sare;
  • -piper;
  • -boia dulce

Mod de preparare

Carnea se transeaza, apoi se presara cu sare si se inabusa in ulei indoit cu apa, impreuna cu ceapa tocata. Dupa aceea se scoate, iar in grasimea ramasa, se caleste faina, dizolvata in putina apa.
La inceputul calirii o sa aveti impresia ca se obtine un aluat, dar prin sfaramare cu lingura de lemn si amestecare, totul revine la normal si puteti sa respirati usurate ca nu ati gresit cu nimic.

Se adauga sare, piper, boia, zahar, se omogenizeaza, apoi se incorporeaza bulionul si se toarna doua cani de apa calda (cel mai bine daca aveti supa de zarzavat). Se lasa o jumatate de ora sa fiarba, la foc potrivit, semiacoperit.

Separat, se fierb, pana se inmoaie, in apa cu sare, pastaile de fasole, curatate, spalate si rupte in bucatele. Se pun la scurs, intr-o strecuratoare. Se oparesc rosiile, se decojesc si se taie cubulete.

Intr-o cratita, se pun bucatile de carne impreuna cu fasolea si rosiile, cu sosul strecurat, se adauga usturoiul pisat si se mai fierb impreuna un sfert de ora. La sfarsit se potriveste de sare si piper si se presara mararul tocat.

POFTA BUNA!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Smorgastarta-Tort Sandwich sau Tort aperitiv

In traducere libera Tort Sandwich, se face din blat de paine si diverse umpluturi avand la baza crema de branza si este un...

Smorgastarta-Tort Sandwich sau Tort aperitiv
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj