Pieptul de pui se spala, se sterge bine de apa, se sareaza si se pipereaza. Aici eu, pentru ca am folosit pulpe de pui, le-am dezosat si le-am pus deoparte pentru supica de fasole verde pe care am avut-o felul unu.
Deci am spalat, batut, sarat si piperat carnea. Intr-o tigaie se incalzeste untul si se prajeste puiul pe ambele parti. Se scoate puiul din tigaie, se aseaza pe o farfurie, se scurge lichidul ramas in tigaie, dar totusi sa mai ramana putina grasime si se pune ceapa la prajit, apoi se adauga ciupercile taiate feliute subtiri, amestecand din cand in cand pana se evapora lichidul.
Se adauga vinul Marsala (demisec sau cel pentru gatit) si se mai fierbe pana ce scade vinul. Apoi se adauga puiul, care intre timp a stat pe o farfurie si se pune si lichidul lasat de el. Se pune deasupra supa de pui (eu am pus mai putin decat cere reteta, cam jumate de cantitate) am mai lasat la fiert pana s-a format un sos mai grosut. Am dres de sare si piper, am adaugat patrunjelul proaspat.
Se serveste pe pat de paste fainoase (farfale, penne) sau langa o garnitura de cartofi noi prajiti sau cu cartofi pireu. Se potriveste tare bine si pe pat de orez. Se serveste simplu sau cu salata verde
Cu poftele nu-i de gluma,,, da' asa bune ar fi fost niste ghebe!
Ciuperci prajite (Multicooker)Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj