Pui cu Ciuperci si Vin Marsala

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 piepti de pui intregi (eu am pus pulpa de la pui )
  • 1 si 1/2 lingura ulei
  • 3 si 1/2 linguri unt
  • 1 ceapa felii subtiri
  • 350 gr ciuperci (eu am pus cam 500 gr ca ne plac ciupercile)
  • 125 ml vin Marsala (demisec) sau marsala pentru gatit
  • 200 ml supa de pui
  • patrunjel proaspat
  • tocat

Mod de preparare

Pieptul de pui se spala, se sterge bine de apa, se sareaza si se pipereaza. Aici eu, pentru ca am folosit pulpe de pui, le-am dezosat si le-am pus deoparte pentru supica de fasole verde pe care am avut-o felul unu.

Deci am spalat, batut, sarat si piperat carnea. Intr-o tigaie se incalzeste untul si se prajeste puiul pe ambele parti. Se scoate puiul din tigaie, se aseaza pe o farfurie, se scurge lichidul ramas in tigaie, dar totusi sa mai ramana putina grasime si se pune ceapa la prajit, apoi se adauga ciupercile taiate feliute subtiri, amestecand din cand in cand pana se evapora lichidul.

Se adauga vinul Marsala (demisec sau cel pentru gatit) si se mai fierbe pana ce scade vinul. Apoi se adauga puiul, care intre timp a stat pe o farfurie si se pune si lichidul lasat de el. Se pune deasupra supa de pui (eu am pus mai putin decat cere reteta, cam jumate de cantitate) am mai lasat la fiert pana s-a format un sos mai grosut. Am dres de sare si piper, am adaugat patrunjelul proaspat.


Se serveste pe pat de paste fainoase (farfale, penne) sau langa o garnitura de cartofi noi prajiti sau cu cartofi pireu. Se potriveste tare bine si pe pat de orez. Se serveste simplu sau cu salata verde

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...