Pui cu Caramel

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600g de piept de pui
  • 2 morcovi
  • 1 dovlecel mare
  • bambus
  • 1 praz
  • 200g de zahar
  • 2 linguri de otet de orez
  • 80-100ml de sos de soia
  • 2 lingurite pline de maizena (amidon de porumb, orez) dizolvate in apa
  • 1 lingura de faina
  • sare
  • piper
  • ghimbir
  • 4 linguri de ulei (eu am folosit de nuci)
  • Folosim un wok sau o tigaie adanca

Mod de preparare

Morcovii se curata si taie maruntel, la fel si dovlecelul. Prazul se spala si se taie in rondele.

In doua linguri de ulei se trag legumele incepand cu morcovii, care au cea mai mare perioada de pregatire, dupa 4 minute adaugam dovlecelul apoi prazul si bambusul. Rasturnam totul intr-un vas si lasam deoparte.

Carnea de pui se taie micut si se presoara deasupra ei faina, asa ramane moale si gustoasa. Incingem celelalte doua linguri de ulei si prajim carnea. Cand este gata se da de pe foc, saram, piperam si adaugam ghimbirul.

Pregatim un caramel sec din cele 200g de zahar, cand este aproape gata, varsam deasupra sosul de soia si otetul de orez. Amestecam bine, lasam inca putin pe foc ca sosul sa fie omogen. Varsam sosul peste carne, adaugam legumele si dam pe foc.

Dizolvam maizena in apa si varsam peste, amestecam bine si mai lasam pe foc pana cand sosul da semne sa fiarba si este destul de grosut. Maxim 10 minute.

Servim alaturi de orez parfumat. Pofta buna!

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Pulpa de miel la cuptor

Pasca Super Fina

Parteneri
Bucataras.RO

Placinta frageda cu dovleac

Mi-a placut foarte mult cum arata placinta lui Panacris, asa ca am facut si eu ceva asemanator. Aici este si reteta ei. Si,...

Placinta frageda cu dovleac
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.