Se fierbe puiul in apa sarata pana se desprinde carnea de pe oase, apoi se dezoseaza. Se taie bucati potrivite si se caleste putin, intr-o cratita cu ulei si unt, alaturi de ceapa tocata marunt si ardeii taiati bucatele. Se adauga din supa in care a fiert puiul, doar cat sa acopere ingredientele, se sareaza si se pipereaza.
Se lasa sa fiarba, la foc mic, aproximativ o jumatate de ora. Apoi se adauga maslinele, tinute in apa inca de cand a inceput prepararea puiului.
Se introduce cratita in cuptorul bine incins, pentru 15-30 min, pana scade bine sosul si se leaga.
Daca sosul nu este destul de consistent, puteti dizolva 1-2 linguri amidon in putina supa rece, care se adauga in vas, amestecand. Se mai lasa cateva minute la cuptor.
Se serveste cald, cu salate sau garnitura de cartofi sau asa simplu.
Prima oară, adică în urmă cu 22 de ani, când am văzut preparatul ăsta sincer mi-a venit să vomit :((( Cum o fi...
Caltaboși răgățeniAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.