Pui chinezesc ( easy make-at-home chinese chicken)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 linguri de suc de portocale( eu am pus 5)
  • 2 linguri de sos de soia
  • 2 linguri apa( am pus 3)
  • 3/4 lingurita amidon alimentar( sau faina)
  • 1/4 lingurita praf de usturoi( eu am pus un catel zdrobit bine de tot)
  • 2 morcovi taiati felii
  • 300 gr broccoli si conopida ( eu nu am avut conopida , am pus doar broccoli)
  • 2 linguri ulei( reteta zice canola oil)
  • 370-400 gr carne de pui( eu am pus porc dar e mult mai bun cu pui)
  • orez cam o jumatate de cana nefiert

Mod de preparare

Pentru sos, se amesteca impreuna sucul de portocale,sosul de soia,apa, amidonul alimentar si usturoiul. Se lasa deoparte.

Se spreiaza cu ulei o tigaie mare ( sau wok). Se pun morcovii taiati felii si se prajesc la foc potrivit , amestecand mereu , circa 2 minute, se adauga apoi broccoli si conopida ( se poate doar una din cele doua) si se amesteca in continuare pentru inca 3-4 minute. Se scot din tava pe o farfurie si se lasa pe masa.

Se pune in aceasi tigaie( wok) uleiul ( cele 2 linguri) si carnea de pui care a fost taiata in prealabil , in bucatele mici. Se prajeste puiul circa 5 minute , amestecand mereu ( sau se tine pe foc pana este gata in interior) Se impinge carnea lateral in tigaie, se pune langa ea sosul pregatit si se amesteca de cateva ori si se adauga apoi legumele prajite si carnea si se amesteca toate. Se serveste peste orezul fiert si fierbinte
Eu de regula pun orezul la oala speciala de orez chiar inainte de a ma apuca de mancare. Pana termin cu legumele este fiert si orezul ( jumate de ora cu ochii pe,ceas) Din cantitatea asta ies 4 portii

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tort cu cafea ,,Mocca,,

Tort cu cafea ,,Mocca,,
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj