Praz umplut cu tocatura de carne

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 2 legaturi de praz mai gros
  • - 300 gr carne tocata
  • - 80 gr orez
  • - 1 ou
  • - 1-2 cepe
  • - 2 linguri legume deshidratate
  • - 1 lingura frunze de cimbru uscate
  • - 2-3 linguri pasta de tomate
  • - 200 ml vin alb demidulce
  • - 200 ml apa
  • - 1 lingurita piper macinat
  • - 1 foaie de dafin

Mod de preparare

Orezul se pune la umflat in putina apa clocotita, impreuna cu legumele deshidratate.

Prazul se curata si se taie bucati de 10 cm lungime (din partea cea mai groasa). Bucatile de praz se oparesc in apa cu sare timp de cateva minute dupa care se trec prin apa rece si apoi se scoate mijlocul (cu grija, in asa fel incat sa ramana niste tuburi cu 2 invelisuri).

Se amesteca carnea cu orezul, oul crud, ceapa tocata marunt, cu cimbrul, sarea si piperul.

Se umplu tuburile de praz cu acest amestec si se aseaza intr-o tava care rezista la caldura cuptorului.

Se desface pasta de rosii in putina apa rece, se adauga vinul si restul de apa - cat sa fie acoperite tuburile de praz. Se pune si frunza de dafin.

Se fierbe in cuptor pana cand sosul scade - aprox. 40 de minute.


Se serveste cald sau rece cu smantana.

Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Paine- Felii cu branza si usturoi

Ce poate fi mai bun decat o paine facuta in casa? Iar daca la paine mai adaugi si ceva branzica proaspata de vaci(facuta tot...

Paine- Felii cu branza si usturoi
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj