Pogace cu jumari

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • faina 1 kg
  • jumari de porc 400 g
  • untura de porc 200 g
  • drojdie de bere 40 g
  • oua 2 buc
  • zahar 50 g
  • lapte 650 ml
  • chimen 20 g
  • piper
  • sare

Mod de preparare

Drojdia de bere se dizolva in putin lapte, se adauga zaharul si putina faina si se lasa sa creasca. Dupa circa o ora se adauga restul de lapte si de faina si se lasa sa dospeasca inca o ora. Jumarile se dau prin masina de tocat, apoi se amesteca cu untul, sarea si piperul. Din coca se intinde cu sucitorul o foaie, cu grosimea de circa 1 cm, peste care se intinde cu un cutit compozitia facuta din jumari si untura, se impatureste coca si se tureaza de 3-4 ori, lasandu-se coca sa se repauzeze la rece dupa fiecare impaturire si turare. Dupa aceea se intinde din nou foaia, se taie cu un pahar sau cu o ruleta de taiat coca, se unge fiecare bucata cu ou, se presara cu chimen, se asaza in tavi si se coc la un foc potrivit.
Se servesc de regula la tuica sau coniac.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Cannelloni cu carne si cascaval

Cannelloni cu carne si cascaval
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.