Platou cu afumatura, cartofi, oua, mazare si ciuperci

Portii
4
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 felii pulpă de porc,
  • 4 felii afumătură de casă,
  • 5 cartofi,
  • O mână de mazăre (eu am avut congelată),
  • Câteva ciuperci champignon proaspete,
  • 4 ouă,
  • o linguriţă amestec mirodenii: cimbru, cimbrişor, oregano, boia dulce, rozmarin,
  • ulei,
  • 3 pahare apă,
  • 1 pahar bere

Mod de preparare

Carnea se desface cu un cuţit pentru a-i mări suprafaţa de lucru. Într-o tavă cu un strat subţire de ulei se aşază feliile de carne printre feliile de afumătură.
Apoi se aşază cartofii şi ciupercile spălate şi tăiate, mazărea congelată, se presară mirodenii şi sare, după gust, apoi se adaugă apa şi berea.
Se dă la cuptor cam 1 h şi 30 de minute la foc iute, să se rumenească.
Se scoate tava, se adaugă ouăle printre legume şi se mai dă la cuptor cam 10 minute.

Timp de pregătire: 10min
Timp de coacere: aprox 1h 40min
Porţii: 4

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/10/platou-cu-afumatura-cartofi-oua-mazare.html

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.