Placinta cu pui, smantana si foietaj

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 piept de pui dezosat
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 5-6 linguri smantana groasa de tara
  • 400 gr aluat foietaj
  • sare
  • piper
  • 1 varf de cutit rozmarin uscat
  • 2 linguri ulei
  • 1 ou
  • 4-5 crengute patrunjel verde

Mod de preparare

Foietajul il scoatem la dezghetat.
Pieptul de pui il spalam, il tamponam cu un servetel si il taiem bucatele potrivite.
Curatam ceapa, o tocam, morcovul il decojim si il taiem rondele.
Incingem uleiul intr-o tigaie, rumenim puiul pe toate partile.
Adaugam ceapa, morcovul, le innabusim 1 minut, apoi punem cam 1 cana si jumatate cu apa.
Lasam sa dea in clocot, dam gust cu sare, piper si rozmarinul uscat.
Reglam focul potrivit si lasam sa scada lichidul cam pe jumatate.
Punem smanatana, amestecam si ii dam doar doua clocote.
Tragem tigaia de pe foc, lasam 5 minute sa se racoreasca.
Acest amestec cu pui il punem intr-un vas termorezistent, eu am pus in doua vase mai potrivite.
Tocam patrunjelul, il presaram deasupra.
Punem putina faina pe masa de lucru, asezam foietajul, intindem foaia dupa dimensiunea vasului, sa acopere bine placinta.
Batem spuma oul, ungem cu un penson foietajul.
Introducem placinta in cuptorul incins, reglam o temperatura potrivita. O lasam pana prinde o culoare aurie deasupra.
Cand este gata, o scoatem, o lasam putin la racorit si servim.
Cu castraveciori murati a mers de minune la noi!

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...