Placinta Ciobanului

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 0,700 gr carne tocata vita
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 7-8 cartofi potriviti
  • 50 ml ulei
  • 1/2 ardei iute
  • 1 lingurita rasa cimbru
  • 1 lingura boia dulce
  • 2 linguri margarina
  • 2 linguri apa plata
  • sare
  • piper macinat

Mod de preparare

Ceapa si ardeiul se taie julien, morcovii se taie cubulete.
Se calesc legumele in ulei 2 minute, apoi adaugam carnea tocata si calim totul timp de 15 minute, amestecand din cand in cand.

Condimentam cu piper macinat, cimbru si boia dulce, stingem cu 2 linguri de apa plata si mai lasam pe foc 10 minute.

Cartofii (curatati) se spala, se taie cubulete si se fierb in apa si un praf de sare, pana se inmoaie bine pentru a fi pasati. Se aduna spuma care se formeaza!

Dupa pasare, cartofii se amesteca cu margarina, un praf de sare si se subtiaza cu doua linguri de apa in care au fiert cartofii.

Intr-un vas yena, asezam carnea calita cu legumele, iar deasupra sprituim piureul de cartofi.
Introducem la cuptor pentru 20 de minute.
Servim cald.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.