Pipote (prajite) in Aluat

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pipote de pui
  • faina
  • apa rece de la gheata sau apa rece minerala
  • sare
  • piper sau boia
  • ulei pentru prajit
  • iaurt
  • malai

Mod de preparare

Curatati pielita galbuie de pe pipote daca ceasta exista, spalati si taiati partea dura de la fiecare pipoat in parte

fierbeti in apa sarata pipotele pina cind sunt moi

cind sint gata le scurgeti si le lasati sa se raceasca apoi le amestecati cu 1-2 linguri de iaurt

pregatiti un aluat din faina si apa (de la gheata sau minerala)

adaugati piper sau boia dupa cum va place peste pipote

treceti pipotele prin aluat si dc vrti un aluat mai crocant adaugati si putin malai

prajiti in ulei fierbinte, cind aluatul rezulta auriu si crescut scoateti pipoetele si le lasati pe hirtie sa
se scurga de excesul de ulei

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...