Pilaf de Orez cu Carnita de Mistret

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300-400 g carne mistret (merge foarte bine si carnita de porc)
  • 2 bucati ceapa
  • 1 ardei gras
  • 2-3 bucati rosii decojite
  • 100 ml ulei
  • 1 cana orez
  • sare
  • piper dupa gust
  • 1 lingurita boia dulce,

Mod de preparare

Carnea o portionam bucatele potrivite. Ceapa curatata o taiem marunt, la fel si ardeiul gras. Rosiile le decojim si le feliem.

Uleiul il punem la incins si calim in prima faza ceapa, apoi adaugam ardeiul. Pret de 2-3 minute lasam legumele la calit.

Adaugam carnea portionata, condimentam cu sare si lasam la calit cu legumele circa 4-5 minute. In acest moment adaugam rosiile feliate si condimentam cu piper. Peste turnam apa cat sa acopere bine carnea si lasam la fiert la foc mic acoperit pana carnea e fiarta. In cazul in care apa scade si carnea nu e fiarta mai adaugam cate putin. Dupa ce carnea a fiert adaugam la aceasta tocanita orezul spalat si scurs. Amestecam si daca mai e nevoie adaugam apa cat sa acopere orezul si carnita existenta in vas.

Tocam patrunjelul verde si il adaugam in vas langa celelalte ingrediente. Lasam sa fiarba pana bobul de orez e fiert pe jumatate. Acoperim cu capacul vasul, stingem focul si il lasam pret de jumatate de ora. In acest rastimp orezul fierbe mai departe.

Servim cu muraturi.

Pofta Buna!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.