Piept de Pui Umplut cu Ciuperci si Sos de Vin Rosu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg piept de pui
  • 2 oua
  • 100 ml smantana
  • 60 g ciuperci champignon
  • 2 catei de usturoi
  • 0 ceapa potrivita
  • 240 g orez cu bobul lunguiet
  • 50 ml ulei
  • 120 g unt
  • 200 ml vin rosu
  • 50 g patrunjel
  • delikat
  • cimbru
  • busuioc

Mod de preparare

Se desface cu cutitul 800 g piept de pui si se asezoneaza.
Cele 200 g piept de pui se mixeaza, se adauga ouale, smantana, ciupercile taiate felii si sotate in unt si se potriveste cu sare si piper.

Se umple pieptul de pui ca pasta de carne si ciuperci se ruleaza, se infasoara in folie de aluminiu si se baga in cuptorul incalzit in prealabil ... se tine timp de 30 minute la foc mediu apoi se taie deasupra folia si se mai baga in cuptor pana se rumeneste ruloul de pui.

Sosul se prepara astfel:
Se caleste ceapa si usturoiul in unt, se adauga vinul se asezoneaza si se lasa sa fiarba pana cand aproape a fiert ceapa.
Se da sosul prin blender.

Se soteaza orezul in ulei si untul fierbinte se adauga 750 ml supa de pui si se lasa sa fiarba. Se serveste pieptul de pui taiat cu garnitura de orez si sosul de vin rou deasupra.
POFTA BUNA!

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Desert gogosi cu flori de salcam

Am vazut la Merisor astfel de gogosi si, pentru ca salcamii ma imbiau cu parfumul lor, am zis sa incerc si eu sa fac aceste...

Desert gogosi cu flori de salcam
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti