Piept de Pui cu Ananas

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Piept de Pui 300g
  • Conserva de ananas 500g
  • Sare
  • Piper
  • 1 lamaie
  • Patrunjel
  • Boia dulce/picanta
  • 2 bucati medii ardei iuti

Mod de preparare

Se spala bine pieptul de pui dupa care se taie felii. Se da cu sare si piper pe ambele parti si se prajeste in tigaie (preferabil fara ulei sau foarte putin). Dupa ce l-am prajit care 2 minute pe fiecare parte se ia si se taie fasii sau bucati mici (dupa preferinte).

In aceasi tigaie se pune bucatiile de ananas (daca pieptul de pui se taie fasii ananasul se taie cam in 3 parti rondeaua, iar daca il taiati bucatele pieptul de pui atunci ananasul se taie si el in bucatele de marimea pieptului) si se calesc 1 minut amestecand continuu dupa care adaugam puiul, sucul din conserva de ananas.

Mai punem foarte putina sare, adaugam boaiua si lasam sa stea cam 10minute la foc mic.

Intre timp taiem ardeii iuti felii mici si ii adugam in tigaie (cam dupa 5 minute).

Atentie: a nu se confunda cu mancare chinezeasca (aceasta mancare o recomand celor care nu doresc sa manance foarte condimentat - se pot scoate ardeii iuti din reteta si celor care doresc sa manance usor si sanatos)
Se pune pe o farfurie medie, presaram patrunjel si adaugam 3 felii de lamaie pe margini. Ideal sa avem langa un pahar cu suc natural de Ananas.

Pofta buna!

''Mancati sanatos si faceti miscare multa''

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de perisoare

 Ciorba de perisoare este printre preferatele noastre. De aceasta data diferenta a fost data de mixul de carne pui+...

Ciorba de perisoare
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj