Piept de Gasca Umplut (cu Garnitura de Pilaf cu Stafide)

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 gasca de 3
  • 5 kg
  • 1 felie franzela
  • 3 oua
  • 6 catei usturoi
  • 1 morcov
  • 1 fir de praz
  • 2 mere
  • sare
  • boia
  • 500 g orez
  • 100 g unt
  • 150 g stafide
  • 1 pahar vin alb
  • 1 legatura patrunjel

Mod de preparare

Gasca se curata, se spala si se sterge cu un servet. Se scot pieptii de la gasca cu toata suprafata pielii, apoi se scoate pielea de pe piept si se plateaza cu satarul. Din pulpe se face o tocatura (carnea se toaca si se amesteca cu franzela imuiata si stoarsa, sare, verdeata, usturoi tocat, piper si 2 oua crude).

Tocatura se pune pe toata suprafata pieptilor, se inveleste cu pielea (care a fost scoasa de pe piepti) , se leaga cu o sfoara subtire si se aseaza intr-o tava adanca cu putina grasime, sare, morcov si praz taiate, mere curatate si taiate si se da la cuptor circa 1 ora.

Pe parcurs se unge cu putina grasime si se stropeste cu apa. Cand este gata se scoate si in tava se face sosul cu 1/2 lingura faina, supa si vin, apoi se strecoara. Se face un pilaf din unt, supa de gasca si stafide si se fierb cu capac timp de 25 minute.

Pilaful se aseaza pe platou si pieptii taiati felii groase peste pilaf. Sosul se serveste separat la sosiera.
- pentru 10 persoane -

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.