Piept de Gasca Umplut (cu Garnitura de Pilaf cu Stafide)

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 gasca de 3
  • 5 kg
  • 1 felie franzela
  • 3 oua
  • 6 catei usturoi
  • 1 morcov
  • 1 fir de praz
  • 2 mere
  • sare
  • boia
  • 500 g orez
  • 100 g unt
  • 150 g stafide
  • 1 pahar vin alb
  • 1 legatura patrunjel

Mod de preparare

Gasca se curata, se spala si se sterge cu un servet. Se scot pieptii de la gasca cu toata suprafata pielii, apoi se scoate pielea de pe piept si se plateaza cu satarul. Din pulpe se face o tocatura (carnea se toaca si se amesteca cu franzela imuiata si stoarsa, sare, verdeata, usturoi tocat, piper si 2 oua crude).

Tocatura se pune pe toata suprafata pieptilor, se inveleste cu pielea (care a fost scoasa de pe piepti) , se leaga cu o sfoara subtire si se aseaza intr-o tava adanca cu putina grasime, sare, morcov si praz taiate, mere curatate si taiate si se da la cuptor circa 1 ora.

Pe parcurs se unge cu putina grasime si se stropeste cu apa. Cand este gata se scoate si in tava se face sosul cu 1/2 lingura faina, supa si vin, apoi se strecoara. Se face un pilaf din unt, supa de gasca si stafide si se fierb cu capac timp de 25 minute.

Pilaful se aseaza pe platou si pieptii taiati felii groase peste pilaf. Sosul se serveste separat la sosiera.
- pentru 10 persoane -

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.