Pepenele se taie in doua si se scobeste miezul (avand grija sa ramana cel putin 1 cm miez pe langa coaja). Miezul astfel obtinut il taiem in cubulete.
Taiem ardeii, cepele pestisori si le calim in ulei de masline. Dupa ce sunt gata calite punem in cratita carnea, migdalele, orezul fiert, un pic de praf de rozmarin, de cimbru, de chimbir, de busuioc si sare dupa gust. Cu aceasta compozitie umplem pepenii galbeni, ii imbracam in folie de aluminiu si ii dam la cuptor pentru circa 50 min.
Intre timp pregatim sosul. Intr-o cratita punem la topit o lingura de unt, apoi adaugam cele 2 lingurite de miere, miezul de pepene si lasam la fiert la foc mic pana se intrepatrund putin aromele. Cand jumatatile de pepene din cuptor sunt aproape gata, le scoatem pentru a le stropi cu putin sos si le mai dam la cuptor pentru inca 5 min.
Pepenii se servesc cu sosul care a mai ramas si ii garnisim cu putin patrunjel sau busuioc.
Se serveste cu pofta iar eu am pus langa ei ca si garnitura cartofi aurii.
In timp ce preparam clatitele la Panini Maker Breville, mi-am rotit ochii prin bucatarie si am ochit umplutura. Se potriveste...
Clatite cu unt de arahide si dulceata de cirese amareAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.