Pepenele se taie in doua si se scobeste miezul (avand grija sa ramana cel putin 1 cm miez pe langa coaja). Miezul astfel obtinut il taiem in cubulete.
Taiem ardeii, cepele pestisori si le calim in ulei de masline. Dupa ce sunt gata calite punem in cratita carnea, migdalele, orezul fiert, un pic de praf de rozmarin, de cimbru, de chimbir, de busuioc si sare dupa gust. Cu aceasta compozitie umplem pepenii galbeni, ii imbracam in folie de aluminiu si ii dam la cuptor pentru circa 50 min.
Intre timp pregatim sosul. Intr-o cratita punem la topit o lingura de unt, apoi adaugam cele 2 lingurite de miere, miezul de pepene si lasam la fiert la foc mic pana se intrepatrund putin aromele. Cand jumatatile de pepene din cuptor sunt aproape gata, le scoatem pentru a le stropi cu putin sos si le mai dam la cuptor pentru inca 5 min.
Pepenii se servesc cu sosul care a mai ramas si ii garnisim cu putin patrunjel sau busuioc.
Se serveste cu pofta iar eu am pus langa ei ca si garnitura cartofi aurii.
Carnatii de casa sunt nelipsititi de pe masa oricarui roman, si daca te respecti trebuie sa faci unii extrem de gustosi....
Carnati de casaEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj