Pastitio

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr macaroane groase ( no 2)
  • 1 kg carne tocata vita
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1 paharel de vin alb
  • 1 conserva de rosii, sau 4-5 rosii tocate sau 2-3 ligurite de pasta de rosii
  • 2 linguri de unt, sau margarina
  • 1 ou
  • 1 plic beshamel
  • sare
  • piper
  • ulei de masline, sau de care vreti
  • brinza rasa ( cascaval pun eu) sau pesmet

Mod de preparare

Se prajeste un pic carnea tocata, intr-o tigaie, amestecand mereu cu o ligura de lemn, pana se schimba culoarea, adaugati ceapa si amestecati.

Stingeti cu vinul lasati 1 min. sa fiarba si adaugati rosiile sau pasta de rosii! Micsorati focul si lasati sa fiarba cam 15 minute pana se evapora toata zeama rezultata! Lasati sa se raceasca! dupa ce s-a racit amestecati cu oul care l-ati batut un pic inainte!

Fierbeti un pic macaroanele (sa nu fie fierte rau )le scurgeti si le amestecati cu untul! Preparati beshamelul (besamel).

Ungeti o tava cu un pic de margarina sau ulei si asezati macaroanele, deasupra carnea tocata, iar apoi sosul besamel, se niveleaza frumos si se presara cu branza rasa sau pesmet.


Se pune tava la cuptor si se coace la 200 de grade 50-60 de minute,pana se rumeneste frumos.

Scoateti tava de la cuptor, se lasa la racit, dupa ce s-a racit se taie in bucati.
Se serveste atat calda cat si rece !

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...