Papricas de Vitel

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne de vitel
  • 500 g paste fainoase
  • 3 cepe
  • 2 ardei grasi
  • o lingura cu boia de ardei
  • o lingurita cu faina
  • o lingura pasta de rosii
  • 2 linguri ulei
  • sare

Mod de preparare

Carnea se portioneaza in cubulete, se caleste in ulei (adaugand cate putina apa) timp de 30 minute. Se adauga ceapa taiata pestisori, ardeii in fasii subtiri si se mai lasa la calit, sub capac, inca 30 minute.

Se verifica fragezimea carnii si cand e suficient de moale se toarna deasupra bulionul desfacut cu apa (sau cu zeama de carne) si se amesteca cu o lingurita cu faina. Se pune boiaua si se sareaza. Se mai lasa sa forfoteasca pana cand aromele se combina.

Separat, se fierb pastele, se strecoara si se servesc ca garnitura.
Se poate adauga in sos si un catel de usturoi pisat.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...