Papricas de pui cu salata de varza si paine de casa

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pentru papricas:
  • 1 pui de aproximativ 1,5 kg
  • 1 legatura ceapa verde
  • 2 morcovi
  • 1 ardei rosu+1 galben(eu am folsosit ardei din congelator pusi din toamna)
  • 3 rosii
  • 1/2 lingurita sare si piper proaspat macinat
  • 1 lingurita paprika afumata
  • 2 lingurite paparika dulce
  • 2 linguri concentrat de rosii
  • 2 linguri pasta de ardei copt
  • 2 linguri busuioc proaspat(congelat am avut eu)
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 cani apa
  • 3-4 cartofi mari
  • pentru salata:
  • 1 varza
  • 2 linguri ulei de rapita
  • 2 linguri otet din cidru
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • pentru paine:
  • 300 ml zer caldut
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 500 gr faina
  • 1/2 cub mic de drojdie maruntita
  • optional: amestec de seminte(susan, in, dovleac, floarea soarelui)

Mod de preparare

Pentru papricas: transam puiul in bucati separate- aripile, pulpele superioare si inferioare, am inlaturat sira spinarii, iar pieptul l-am taiat in sferturi. Am spalat bine bucatile de pui si am inlatura pielea, mai putin pielea de pe aripi. Am pus toata carnea intr-un vas de lut. Am adaugat morcovii curatati si taiati rondele, ceapa taiata rondele subtiri, ardeii taiati bastonase(sau cum doriti), rosiile taiate in cuburi mari, restul de ingrediente mai putin cartofii, patrunjelul si busuiocul. Am amestecat usor toate ingredientele cu o lingura, am pus capac peste oala de lut si am dat-o la cuptorul incins la 160 grade pentru 1 ora. Dupa scurgerea timpului, am scos oala, am agitat-o putin in loc de a amesteca cu lingura, am adaugat patrunjelul tocat marunt, cartofii taiati in cuburi si busuiocul. Am agitat bine oala(atentie sa nu va ardeti, oala este fierbinte), daca nu va descurcati amestecati usor cu o lingura sa se amestece ingredientel. Dati oala cu capacul pus pentru inca 1 ora si 20-30 minute, la 150 grade.
Pentru salata: pregatiti salata in momentul in care aveti mancarea gata. Taiati varza in fasii subtiri cu un cutit bine ascutit. Daca nu va descurcati folositi un robot de bucatarie...Adaugati sare si piper dupa gust, ulei, otet si cimbru si amestecati. Lasati varza sa se inmoaie, pana mancarea se raceste in farfurii, apoi serviti.

Pentru painea de casa cu zer: aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Am lasat aluatul la dospit 15 minute, l-am asezat in tava de chec unsa cu putin ulei, am lasat sa mai dospeasca alte 15-20 minute, apoi am dat tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 30 minute. Se lasa sa se raceasca, apoi se serveste. Sa va fie de folos!!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Sfintisori

Am mai facut dar mai sofisticati, cu umplutura. Acum am fost solicitat sa-i fac simpli si fara nuca daca se poate. Mofturosii...

Sfintisori
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj