Paella cu Pui

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 portii avem nevoie de :
  • - 5oo g carne de pui
  • - 250 g orez
  • - 300 g de fasole verde lata si boabe de fasole mari
  • - 2 rosii rase
  • - 1 l apa (sau supa de pui; ceea ce am folosit eu)
  • - 50 ml ulei
  • - condimente: sare, piper, azafran (sofran - colorant alimentar), praf de foi de dafin (optional)

Mod de preparare

Carnea de pui se rumeneste in uleiul incins. Cand s-a rumenit putin carnea, se adauga fasolea si se lasa sa se caleasca vreo 5 minute. Se adauga supa (sau apa) si condimentele, iar cand s-au fiert cam de trei sferturi legumele, se adauga orezul in ploaie, incercand sa fie cat mai uniform. Se lasa la fiert potrivit exact 18 minute, timp in care nu se amesteca (altfel orezul se lipeste).

Paella este gata cand dispare toata apa, orezul este sec si boabele nu se "leaga" intre ele. Dupa ce se opreste focul, se lasa sa se "odihneasca" 10 minute.

In mod normal Paella valenciana se prepara cu pui si iepure. Astazi eu am facut-o numai cu pui si a iesit la fel de buna.

Modul de preparare il gasiti explicit la fiecare poza de la acest link

http://www.reteteculinare.ro/forum/viewtopic.php? t=1064&name=paella_cu_pui

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj