Pacal Porkolt (Tocanita de burta cu creieri sau maduva)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • burta fiarta si taiata felii
  • 3-4 cepe de marime mijlocie rosie (dar se poate folosi si cea alba)
  • 1-2 ardei grasi sau pasta de ardei cum am folosit eu
  • crema de gulyas (daca nu aveti inlocuiti cu boia)
  • 2-3 rosii decojite
  • 1 lingura de supa de ardei iuti prospeti taiate felii sau din borcan
  • un pic de patrunjel verde maruntit
  • 3catei de usturoi
  • 4 linguri de Ketchup dulce
  • 2 linguri otet
  • 3 linguri zahar
  • sare si piper dupa gust
  • creier de porc 300-400 gr
  • ulei sau untura(2 liguri)

Mod de preparare

Burta se pune la fiert in apa cu otet ,sare ,piper boabe , 6-7 catei de usturoi aproximativ 20 min. dupa ce a inceput sa fiarba. Aruncam apa si spalam burta in apa si repetam procedura de mai sus cu diferenta ca de aceasta data il lasam sa fiarba pana burta este moale. Se scoate se spala si se taie fasii.

Se taie ceapa si ardeii cubulete si se calesc pe ulei sau untura . Se pune burta ,adaugam rosiile taiate felii sau cubulete,punem sare ,piper, crema de gulyas, kechup , ardeii iuti si le calim asa toate sa se intrepatrunda .

Punem apa cat sa le acopere adugam si usturoiul taiat felii si patrunjelul tocat si lasam sa fiarba pana scade cam de un deget apa de pe el. In acest moment adaugam creierii si amestecam (nu e o problema daca se sfarma e cu atat mai bun) si adaugam 2 linguri de otet (sau 1 lingura) si zaharul. Trebuie sa obtinem un gust dulce acrisor si picant ( datorita ardeilor iuti.)

Se lasa sa fiarba mai departe pana se mai ingroase sosul.
Se serveste cu cartofi fierti in apa cu sare taiate cubulete si presarat cu patrunjel verde.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Cotlet de porc in sos de unt cu ceapa verde si piure

Cotlet de porc in sos de unt cu ceapa verde si piure
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj